Internetul caritabil

|


Internetul a devenit o unealta reusita pentru actiuni caritabile. Site-urile de socializare s-au alaturat ONG-urilor virtuale.

Internetul a devenit un teren de binefacere si actiuni caritabile. In special tinerii cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani se folosesc de internet pentru a oferi recompense diversilor donatori si stabilesc contacte directe cu beneficiarii. Site-urile de socializare sunt primele in topul preferintelor pentru a realiza astfel actiuni. Un avocat de 30 de ani din Boston a hotarat sa se implice in activitati de caritate in timp ce naviga pe MySpace.com.



Lupta impotriva saraciei sau sustinerea unor proiecte educationale sunt cateva dintre actiunile de binefacere realizate prin intermediul internetului. Este mult mai usor si sigur in online sa actionezi caritabil. Din dorinta de transparenta cat mai multi adepti apeleaza la internet.
“Utilizand organizatiile nonguvernamentale traditionale, donezi bani fara sa stii ce se va intampla cu ei, in timp ce prin online afli unde merg, alegi proiectul si il urmaresti daca avanseaza sau nu”, a explicat Jerry McCrae, care contribuie la achizitiile de mobilier scolar pentru o scoala din New Orleans.



Kiva.org este o organizatie care are peste 90.000 de donatori si a reusit sa colecteze peste 19 milioane de dolari.Ceea ce propune aceasta organizatie ofera o formula de microfinantare. Cel care soneaza are posibilitatea de a fi pus in contact cu beneficiarul dintr-o tara in curs de dezvoltare. Cand doreste, cel care a donat banii poate sa mearga sa se asigure de veridicitatea problemelor beneficiarului.



Topul site-urilor de socializare MySpace si Facebook sunt aliate cu astfel de ONG-uri virtuale pentru a ajuta la colectarea de bani si diferite donatii.



Un start-up specializat in actiuni sociale, alaturi de Facebook, a realizat in mai 2007 un program care le propune celor de pe Facebook.com sa se alieze in comunitati focusate pe o cauza sociala. La nici un an de la infiintare, programul are peste 2,5 milioane de donatori si 300.000 de dolari stransi.


Internetul caritabil
Articol de: Felicia Meirosu
Data: 09/01/2008
Sursa: notoriu.ro

1 comentarii:

Silver Decor spunea...

interesanta treaba