Cele mai interesante gadgeturi din 2007

|

Tema anului trecut: produse electronice cit mai mici si cu cit mai multe functii, de la telefoane cu tv si informatii despre trafic pina la primul televizor OLED.


Inceputul noului an ofera scuza perfecta pentru a privi inapoi la citeva dintre cele mai „tari“ gadgeturi lansate de gigantii asiatici de pe piata electronicelor. Bineinteles, marea tema a anului 2007 a fost convergenta tuturor tipurilor de produse in aparate mai mici si cu mai multe functionalitati. Expertii „PC World“ ne arata citeva dintre aceste minuni ale tehnologiei, fara a uita sa ne aminteasca faptul ca la unele cea mai importanta parte sint serviciile oferite pentru acestea, de multe ori uitate in topurile existente.

Pe partea hardware exista multe aparate impresionante, si am fost martori, de asemenea, la nasterea unei categorii de produse complet noi: televizoarele OLED (organic light emitting diode). Mai multe companii le-au tot promis timp de ani buni, iar in final Sony a fost compania care a reusit sa intre prima pe piata. Cu o grosime de doar 3 milimetri, televizorul a fost vedeta expozitiei Ceatec din Japonia in octombrie. Primul televizor OLED din lume este Sony XEL-1 si a fost votat drept cel mai „tare“ produs electronic din 2007.

Televizorul are un ecran OLED de 11 inch si ofera mai multe avantaje, comparativ cu tehnologia LCD, printre care unghiuri de vizionare mai largi, un timp de raspuns mai mic, culori si contrast mai bune. Cu toate acestea, tehnologia este greu de produs si materialul OLED se degradeaza in timp. Sony spune ca XEL-1 are o durata de viata de 30.000 de ore, ceea ce ar permite unui utilizator sa se uite opt ore pe zi timp de 10 ani. Aparatul a fost scos la vinzare in Japonia pe 1 decembrie la pretul de 1.750 de dolari si stocurile s-au epuizat rapid.

Laptopul Toshiba Dynabook SS RX1 nu pare special la prima vedere, insa ridicindu-l va veti da seama de ce se afla printre cele mai „cool“ produse din 2007. Acest laptop cu un ecran de 12,1 inch cintareste doar 725 de grame, cu mult mai usor decit impresionantul Vaio G lansat de Sony. Computerul are ca procesor un Intel Core2 Duo la 1,06GHz, un SSD (solid-state disk) de 64 GB, iar pe unele modele veti gasi Wi-Fi 802.11n. Costa in jur de 2.000 de dolari.

Aparatul foto digital Exilim EX-S880 de la Casio reuseste sa si filmeze destul de decent. Inovatia adusa insa de Casio este un mod de captura care inregistreaza filme in formatul preferat de YouTube. Combinat cu o aplicatie desktop pentru upload, aceasta inseamna ca filmele pot fi online la citeva minute dupa ce au fost realizate, cu doar citeva click-uri ale mouse-ului. Aparatul are 8,1 megapixeli, un zoom optic de 3X si costa circa 300 de dolari.

Imaginati-va o mare parte a inovatiilor PC pe care le-ati vazut in ultimii ani puse la un loc intr-o singura carcasa si va veti face o idee in privinta modelului Lui de la NEC.

PC-ul ruleaza Windows Vista si se poate comporta si ca un home server. Are doua tunere digitale HDTV, astfel incit puteti privi un canal in timp ce inregistrati programele de pe altul. Utilizatorii care nu sint acasa se pot conecta la server si pot accesa continutul de oriunde.
Sursa: www.freenews.ro

0 comentarii: