Laptopurile business sunt performante

|


Pentru ca arata mai bine si ofera mai multe resurse, cumparatorii prefera produsele corporate

Accent pe functionalitate, putere si design, asa pot fi prezentate laptopurile gandite pentru mediul business, iar singura diferenta fata de sistemele high-end pentru jocuri video este slaba dotare la capitolul placa video.
Anul acesta, o noua tendinta se manifesta in mediul corporate: scade greutatea laptopurilor pentru oameni de afaceri si profesionisti care calatoresc des, dar puterea de calcul si viteza de lucru raman foarte avansate. Noua tendinta s-a facut simtita anul trecut, odata cu lansarea Asus Eee PC, un calculator portabil care s-a dorit educational, dar care a avut succes mai ales in mediul business.
O alta directie pe care merg producatorii o reprezinta laptopurile cu ecran foarte mare, care pot fi folosite la birou in locul vechiului sistem desktop. Evident, ele au si mai multa putere, ecranele sunt cu diagonala de 17 sau 19 inci, nu duc lipsa nici de placa video pentru procesarea multimedia. Iar pe langa atentia la design incep, si in cazul laptopurilor business, sa conteze rezistenta la socuri, imunitatea la cafea sau alte lichide varsate pe tastatura, fiabilitatea bateriei, ecranul care poate fi privit si in parc si multe asemenea alte functii.

Laptopuri scumpe
Spre deosebire de laptopurile consumer, notebook-urile realizate pentru segmentul business vor fi intotdeauna mai scumpe. Ca e vorba de design sau de o functie suplimentara, simpla incadrare a produsului la categoria „pentru afaceri“ va duce la o crestere a pretului acestuia.
Evident ca produsele care poarta marca business sunt verificate mai bine, se urmaresc standarde de calitate, se folosesc componente premium, in mod cert sunt la un nivel superior celor ultra-ieftine si de aceea sunt preferate de cei care iau decizia de cumparare dupa ce pun in balanta toate datele problemei.

Sursa: Saptamana Financiara

0 comentarii: