Bill Gates ironizeaza China in privinta cenzurarii internetului

|


Presedintele Microsoft spune ca internetul nu poate fi cenzurat

Primele reactii la legile Chinei de a restrictiona schimbul de informatii de pe internet ii apartine lui Bill Gates. Presedintele companiei Microsoft a spus intr-o conferinta ca eforturile Chinei si a tarilor asemantoare de a cenzura internetul sunt sortite esecului.

El a mai declarat ca cenzura impusa de China nu ii se pare riscanta pentru ca este mai mult o gluma. Internetul nu poate fi cenzurat. Gates sustine libertatea de exprimare si declara ca pana la urma aceasta va avea castig de cauza. Pe de alta parte el sustine ca internetul este deosebit de important pentru cresterea economiei tarii.

Conferinta pe tema "Software, Inovatie, Atreprenoriat si Caritate" a avut loc la universitatea Stanford din Statele Unite. Gates le-a vorbit studentilor despre cele doua subiecte preferate ale sale: viitorul tehnologiei si activitatile sale filantropice.

El a anuntat ca pana in iunie 2008, cand vrea sa se pensioneze, mai are niste teluri de indeplinit. Printre acestea se numara si lupta impotriva HIV/SIDA si o campanie impotriva malariei.

In ceea ce priveste "pensionarea", Gates a marturisit ca experienta va fi putin traumatizanta pentru ca a inceput sa lucreze full-time la aceasta companie cand avea 17 ani. El a recunoscut ca nu stie cum va fi sa se desprinda de Microsoft

sursa: http://Notoriu.ro

1 comentarii:

Anonim spunea...

Intr-adevar: internetul nu poate fi cenzurat, mai ales (exact) luand in considerare important economica a acestuia.