Click For enter HI5
Site-ul de networking social va fi reprezentat la vanzare de spatiu publicitar de catre divizia interactiva a regiei ARBOmedia.
Hi5, una dintre cele mai mari retele sociale, va fi reprezentat de catre ARBOinteractive incepand cu 1 februarie, potrivit HotNews.ro. Brett Finkelstein, director pentru parteneriate media in cadrul hi5 Networks Inc, a declarat pentru sursa citata ca parteneriatul va fi valabil pe o perioada de doi ani si va putea fi reinnoit pe 31 ianuarie 2010.
In ultima luna, hi5 a inregistrat circa doua milioane de utilizatori activi din Romania, dar numarul lor ar putea fi si mai mare. Potrivit declaratiilor lui Finklestein pentru HotNews, in Romania, reteaua hi5 are cel mai mare succes din punctul de vedere al utilizatorilor inregistrati. Finkelstein a adaugat ca Romania este o piata-cheie pentru cresterea veniturilor din publicitate pe care le are hi5.
In acelasi timp, divizia ARBOinteractive se va separa de regia de publicitate ARBOmedia si va prelua toate vanzarile de publicitate online. ARBOinteractive va deveni o divizie separata condusa la nivel european de Marcin Wozniak, iar in Romania Calin Rotarus va fi managing director. El a declarat, tot pentru HotNews.ro, ca acest contract intre ARBOinteractive si hi5 va avea efecte importante asupra publicitatii online din Romania, pe termen lung, din punctul de vedere al categoriilor de advertising online, al volumului si al valorii publicitatii pe Internet.
ARBOmedia Romania va ramane sub conducerea lui Silviu Ispas si se va concentra pe vanzarile de publicitate pe alte media, in special pe presa scrisa aflata in portofoliul regiei.
Articol de: Ruxandra Grecu
Data: 29/01/2008
Hi5, reprezentat in Romania de ARBOinteractive
Actiunea "Calculatoare pentru copii necajiti" Voluntari pe internet
|
» Mai multi tineri din Bucuresti au lansat pe un forum de discutii de pe internet un proiect prin care doneaza calculatoare copiilor saraci din Romania.
» Forumistii strang piese de calculator daruite de oameni din toata tara, le asambleaza, iar sistemele gata montate sunt duse acasa la pusti destepti, dar provenind din familii modeste.
» Actiunea, care dureaza de aproape doi ani, se desfasoara exclusiv pe internet. Aproape 70 de copii din Romania si doua scoli de la tara au primit sisteme IT din partea voluntarilor.
Adresa pentru a livra:
Caminele Universitatii Agronomice... A7/cam.416
tel 0721.44.88.00 (Ben)
CLICK AICI PENTRU A FACE O DONATIE PENTRU COPIII SARACI
Incepand cu data de 20 ianuarie proiectele vor putea fi votate pe urmatoarele numere de telefon:
021.408.84.94
021.408.84.96
Site Oficial
"La scoala avem doua calculatoare, unul la fete si altul la baieti. Ne jucam cu randul. Mie imi place sa umblu la calculator... si la sora mea ii place, da’ ea nu stie sa umble." Gatuit de emotie, aproape sa-l podideasca lacrimile, Anton, un pusti de 13 ani din satul Vlasceni, judetul Dambovita, priveste uimit la vlajganii care nu se stie de unde au aparut si ce cauta in casa lui, dar au fiecare in mana un monitor, o unitate, o tastatura, un mouse. Anton o intreaba din ochi pe maica-sa, dar femeia e prea emotionata, evita privirile copilului si incearca sa se faca utila oaspetilor neasteptati: le aduce un scaun, cauta un prelungitor, ii intreaba daca au suficienta lumina. O intreaga agitatie s-a iscat in saracacioasa gospodarie a familiei Vasile. Afara, vecinii infrunta cu stoicism ploaia mocaneasca de toamna tarzie si se strang ciorchine la gard. "La ce emisiune o fi castigat Emilia si ce le-or fi adus oamenii astia de la Bucuresti?" "De ce ati venit, mai, baieti?", indrazneste o intrebare un taran mic de statura si negricios. Tipul imbracat cu haine de oras si cu un teanc de CD-uri in mana ii spune omului ca au venit doar sa-i aduca un calculator lui Anton, raspuns care nu-l lamureste pe negricios – asta vazuse si el, ca doar stie ce-i ala calculator. Ce nu intelege este de ce au venit tocmai de la Bucuresti sa-i faca o bucurie asa de mare baiatului vecinei. In timp ce afara misterul atinge cote OTV-iste, in casa lucrurile s-au lamurit, Anton sta frumos in fata computerului, iar unul dintre oaspeti ii arata cum functioneaza sistemul. "asta este calculatorul tau, uite aici sunt jocurile, dar poate inveti sa faci si altceva cu el, nu numai sa te joci. Ai inteles? Bine, noi acum trebuie sa plecam. La revedere, Anton!" Baietii isi iau la revedere si se indreapta grabiti spre masina, sub ploaia care continua sa cada, parca mai inversunata. Autoturismul porneste, patineaza putin pe ulita – care in dimineata respectiva se transformase intr-o mocirla – si, poticnit, o apuca spre Bucuresti. Din poarta, Anton se uita dupa masina cateva secunde, apoi se intoarce fuguta in casa, sa bage un "Need for Speed", lasand-o pe maica-sa sa dea lamuririle necesare vecinilor. Oboseala il va darama doar seara tarziu, dupa mii de kilometri virtuali de raliuri spectaculoase, si va adormi cu gandul la ziua de maine, cand le va povesti colegilor de la scoala cum au venit la el niste oameni de la Bucuresti si i-au adus un calculator pe care sa se joace cat are chef. Intr-o vagauna din Romania, intr-un sat prapadit din judetul Dambovita, fara asfalt, canalizare sau apa curenta, un copil de 13 ani a intrat in randul lumii.
Suflete mari
Anton nu este decat unul dintre cei aproape 70 de pusti care au fost ajutati de grupul de tineri din Romania care au lansat acest "Proiect pentru copii saraci". Fara a fi organizati in nici o forma asociativa, fara sa ceara sediu sau fonduri de la institutiile statului, fara sa faca proiecte sau PR si sa se laude in gura mare cu binele pe care-l fac ei in lume, oamenii despre care vorbim au pus bazele unei actiuni ce poate fi luata ca exemplu de toti cei care se pretind activisti ai societatii civile. Totul a inceput in martie 2006, cand pe forumul de discutii al site-ului "Computer games" a aparut urmatorul mesaj: "M-am gandit ca poate AIWA vrea sa mai iasa din monotonie si sa patroneze un proiect de ajutorare pentru un copil pe care cineva de pe forum il stie atat de sarac si bun la invatatura incat sa-si doreasca un calculator – asa cum poate fiecare dintre noi stie ca si l-a dorit pe primul! si poate ca donatorii se vor intalni in acel moment, apoi vor merge la o bere, oleaca mai multumiti de viata asta. Cu putin noroc, am putea face o astfel de actiune pe trimestru, de ce nu pe luna. Asa, din putinul fiecaruia... Cat de zgarciti sa fim sa nu avem cate ceva care merge, dar de care ne putem dispensa? Mai solicit ajutorul unui suflet mare la care sa se stranga componentele si care sa le asambleze. Eu am sa donez un monitor de 15" – nu excelent, dar suficient. Putem sa facem asa ceva impreuna?". Cel care a postat mesajul are nick-ul "Ben Ami", este unul dintre forumisti, iar AIWA – cel caruia i se solicita "patronarea" actiunii –este administratorul forumului. Propunerea s-a bucurat de un real succes. Din martie si pana in ziua de astazi, sute de "internauti" (si nu numai), din toate colturile tarii, au donat componente de calculator. Unii dintre ei si-au sacrificat din timpul liber pentru a asambla aceste piese astfel incat din ele sa iasa un sistem functional. Altii au pus la dispozitie o incapere din casa pentru a depozita componentele care, in timp, s-au adunat. Oferta a fost foarte mare astfel incat, nu dupa mult timp, au avut nevoie de spatii adecvate pentru depozitarea monitoarelor, a unitatilor si a celorlalte componente. Acum nu se mai primesc orice componente, ci doar cele care au un nivel de performanta rezonabil, la proiect au aderat si firme care au adus calculatoare second hand, fara a dori sa li se mentioneze numele.
Totul e la vedere
Pentru a nu exista nici un fel de suspiciune, totul se desfasoara la vedere: donatiile se contabilizeaza pe forumul de la "Computer games", propunerile de copii care urmeaza sa fie ajutati se dezbat tot pe forum, iar deciziile se iau tot acolo. Oricine poate propune subiectul donatiei, iar pozele copiilor care au fost ajutati se posteaza, evident, pe forum, astfel incat cei care au donat sa aiba garantia ca lucrurile au ajuns unde trebuia. "In viata reala iti scapa o gramada de amanunte, dar pe net nu se poate intampla acest lucru deoarece tot ce ai facut ramane scris acolo, inclusiv IP-ul tau. Deci treaba cu tepele nu prea tine. Apoi este AIWA, administratorul forumului, care are grija sa-i «baneze» (sa le interzica accesul pe forumul de discutii) pe cei care ar vrea, eventual, sa profite si sa ceara ceva, desi nu sunt intr-o situatie grea, cum sunt copiii astia pe care noi vrem sa-i ajutam", spune cel care se recomanda "Ben Ami" si care este initiatorul de proiect. In decursul celor aproape doi ani care au trecut de la lansare, voluntarii de pe site-ul "Computer games" au ajutat si scoli din mediul rural sa se racordeze la civilizatie, cum ar fi scoala din comuna Ulmi, judetul Braila, care a primit zece calculatoare, sau cea din localitatea prahoveana stefesti, unde au donat 14 computere, un server si o imprimanta.
"Un copil care nu are calculator astazi va fi un sclav maine"
"Proiect pentru copii saraci" nu are ceea ce s-ar putea numi lideri, in sensul propriu al cuvantului. Multi dintre cei mai activi participanti nu se cunosc personal, fiind din orase diferite. Cel care-si spune "Ben Ami", pe numele real Bogdan Adrian Mihai, este insa omul de la care a plecat aceasta actiune si care acum o coordoneaza, prin intermediul internetului. "Ben Ami" nu este nici pe departe un om instarit. Are 39 de ani, este de profesie inginer biotehnolog, doctorand, si locuieste cu prietena lui intr-o camera de camin din Agronomie. "Cred ca un copil care astazi nu are calculator va fi maine un sclav. De aceea m-am gandit sa le propun acest proiect celor de pe forumul «Computer games», acolo unde eu intram frecvent, dar am postat mesaje asemanatoare si pe alte forumuri. Incetul cu incetul, s-a cristalizat aceasta actiune, fiecare a adus cate putin, iar astazi putem spune ca am ajutat peste 60 de copii din toate colturile tarii. Copii saraci, fara posibilitati – nu s-a intamplat pana acum sa ajungem intr-o casa bogata, frumoasa, aranjata. Cred ca nimeni nu ar fi intrat in casa aia", spune "Ben Ami". Un alt participant activ este cunoscut pe internet sub nick-ul "jigodie" – pe numele lui adevarat Razvan Diaconu, de profesie consultant de vanzari. "Am intrat in aceasta actiune pentru ca am vazut ca are efect, are o finalitate", crede Razvan. "Erau foarte multi pe internet care vroiau sa vanda piese de calculator mai vechi, dupa ce-si cumparau unele noi. Cereau preturi derizorii pe ele, dar nici macar cu preturile astea derizorii nu reuseau sa scape de niste componente. Am fost sigur ca multi dintre ei vor fi de acord sa le ofere gratis daca stiau ca vor face bine unui copil", spune si Dragos Dinescu, de profesie inginer electronist, unul dintre cei care se ocupa de asamblarea calculatoarelor pentru cei mici. Voluntarii de la "Proiect pentru copii saraci" au contributii diverse – unii depoziteaza acasa componente de calculator, cum este de pilda Mihai Gras, altii contribuie chiar cu bani pentru transport sau pentru cumpararea acelor piese care nu au fost donate si sunt indispensabile unui sistem, cum este de exemplu Christian Scholtes.
REMARCATI
» SelecTionaTi pentru exemplificare
Chiar daca voluntarii de la "Proiect pentru copii saraci" au preferat discretia, succesul activitatii lor nu a scapat neobservat. O mare companie romaneasca a selectionat acest proiect pentru a-l prezenta intr-o emisiune-concurs, astfel incat exemplul forumistilor sa poata fi luat si de altii. Varianta video a acestui reportaj va putea fi vizionata in cadrul emisiunii "Respect pentru viitor", difuzata duminica aceasta, de la ora 15.20, de Realitatea TV.
Gabriel Bejan
Miercuri, 16 Ianuarie 2008
Romanialibera
Nadia Comăneci, eliminată de Donald Trump din reality show-ul "The Celebrity Apprentice"
Nadia Comăneci a fost vedeta eliminată în cel de-al doilea episod al reality show-ului "The Celebrity Apprentice", realizat de miliardarul Donald Trump, difuzat la sfârşitul săptămânii trecute pe postul de televiziune NBC, informează realitytvworld.com.
Donald Trump este un mare fan al fostei gimnaste Nadia Comăneci, care a câştigat cinci medalii de aur olimpice.
La 25 de ani de la victoriile sale sportive, Nadia nu a mai fost atât de norocoasă, fiind eliminată de Donald Trump în cea de-a doua parte a emisiunii "The Celebrity Apprentice". Miliardarul nu a ezitat să-i adreseze celebra replică "You're Fired" ("Eşti concediată").
"Nu cred că ar fi trebuit să fiu eliminată, pentru că aş fi fost un element valoros al echipei", a spus Nadia, după emisiune. "Sunt dezamăgită, dar ştiu că premiul va reveni unei asociaţii caritabile", a mai spus aceasta.
Potrivit sursei citate, Nadia Comăneci a participat la emisune alături de vedete precum Trace Adkins, Stephen Baldwin, Gene Simmons Marilu Henner, Lennox Lewis, Omarosa, Vincent Pastore, Tiffany Fallon, Jennie Finch, Nely Galan, Piers Morgan şi Tito Ortiz.
Emisiunea a început pe 3 ianuarie. Vedetele au diferite misiuni în jurul oraşului New York, utilizându-şi faima pentru a câştiga diverse probe, potrivit NBC.
Câştigătorul final va primi titlul de "Ucenic celebru" şi va avea onoarea de a dona un cec în valoare de 250.000 de dolari unei organizaţii caritabile.
Mediafax
Instaleaza HDD SATA fara Floppy ,HDD SATA without Floppy
First of all, get the SATA driver manufactured from your hardware factory website (Notebook link) & download nLite to create a custom Windows XP installer (note that you need .NET Framework 2.0 available from Microsoft download site before running the nLite). Next, from nLite application, browse to the Windows XP CD installer (I’m not responsible to any legally use of Windows XP installer) & let it cached to a specified path:
Then, press Drivers & Bootable ISO button to inserting the SATA drivers & continue to create an ISO image to burn in a CD:
Clicking on Next button, you will be prompted to inserting from the source disk of SATA drivers software:
Insert the source disk contain SATA driver files:
Finally, confirmed with YES button to continue to burning the ISO image:
After it finished, let it try to boot from this bootable CD next to your computer or notebook.
Isteria iPhone a ajuns si in Romania
La o simpla cautare pe Google, gasesti si la noi noul gadget, la pretul de 300 - 600 de euro, desi el nu a fost lansat oficial.
Inca de cand Apple a anuntat aparitia noului iPhone, ne-am asteptat la o isterie in randul fanilor produselor Apple, dar si al celor care vor sa-si etaleze statutul financiar printr-un telefon inedit.
Isteria este binemeritata, pentru ca aparatul cu un singur buton, dar cu un touchscreen imens contine o gama larga de aplicatii regasite in cea mai noua versiune a sistemului de operare Mac OS X. Este, in acelasi timp, un telefon revolutionar si un iPod Widescreen cu multe alte posibilitati si solutii de satisfacere a cerintelor fiecaruia.
Ca si-au luat strainii nu ne-a prea interesat. Asteptam sa vedem ce se intampla la noi, mai ales dupa ce a fost anuntat ca s-au facut deja liste cu persoanele care doresc sa-si achizitioneze un iPhone. Dar cum, sa astepte romanii pana ajunge oficial telefonul in Romania? Nu se poate asa ceva.
Si, surpriza! La numai o cautare pe Google, gasesti zeci de iPhone-uri de vanzare, care mai de care, nou noute sau second-hand. Nici preturile nu sunt rele sau, ma rog, sunt de toate felurile, din ce scrie pe site-uri. Intre 300 si 600 de euro. Dar, si exista un mare dar, Apple s-a prins ca sunt vandute mult prea multe telefoane pe sub mana, asa ca au schimbat modalitatea de decodare si poti folosi telefonul respectiv numai pe post de aparat foto sau iPod, sau ce vreti voi si se gaseste in el, numai ca telefon nu. Drept pentru care “baietii” l-au cam retras de pe piata, pana pun mana pe noul soft.
Dupa “upgrade-ul softului” a aparut o noua “cartela miraculoasa” ce permite decodarea aparatului. Cartela asta costa insa 100 de euro, pe langa pretul iPhone-ului. Si uite asa, telefonul ajunge sa coste in jur de 700 de euro.
Pe piata nord-americana, pretul unui iPhone este intre 500 si 600 de dolari, iar majoritatea telefoanelor aduse in Romania si vandute pe sub mana sunt din Statele Unite.
Unul dintre primele scandaluri legate de noul gadget in Romania a fost cel privind solicitarile Apple, care le cere site-urilor ce contin denumirea iPhone ori bani ori schimbarea denumirii produsului. Primul care trecut prin asa ceva a fost site-ul “MyiPhone”, care si-a schimbat numele in “MyiTablet”.
Primul scandal oficial legat de vanzarea iPhone-urilor in Romania este cel dintre Integrated Romanian Information Systems si Arobs, o firma din Cluj. In acest caz, Apple sustine ca este ilegal ca aceasta firma sa vanda, pentru 600 de euro, iPhone decodat, pentru a functiona in orice retea locala din Romania. "Suntem prima companie care importa direct din SUA telefonul mobil. Nu il luam direct de la Apple, ci de la un furnizor care le are deja decodate", a declarat Sergiu Gansca, director de vanzari la Arobs, potrivit DailyBusiness .
Oficialii Integrated Romanian Information Systems au declarat ca decodarea telefonului este ilegala si ca ei sunt singurii distribuitori autorizati ai produselor Apple in Romania. Astfel s-a ajuns ca Apple sa produca o serie de telefoane dotate cu un software special, cu protectie la decodare.
Articol de: Maria Brumariu
Notoriu
Senzational: Ce a facut Bill Gates in ultima sa zi la Microsoft?
Retragerea fondatorului legendar din fruntea colosului Microsoft a fost privita de multi cu tristete. Sigur, Steve Ballmer, noul CEO al companiei pare ca se descurca de minune cu temperamentul sau coleric, insa acolo nu mai este Bill. Acel Bill care ne uimea de fiecare data prin simplitate, modestie si generozitate.
Mai nou, Mister Gates s-a prezentat pentru ultima oara la Consumer Electronic Show 2008, vorbind despre retragerea sa, dar si despre inovatiile recente sau deosebirile dintre Apple si Microsoft.
Bill are cel putin 56 miliarde de motive sa nu fie modest, sa nu se incurce printre multimile de oameni obisnuiti, gata mereu sa-l asalteze cu intrebari si dorinte materiale. Si totusi..
Cu ceva timp in urma, pe net a circulat un clip in care Bill Gates dadea un interviu intr-o locatie cat se poate de deosebita: un fast-food..S-a asezat cuminte la masa si a inceput sa savureze un burger si o portie de cartofi prajiti, fara nici cea mai mica jena. Ba mai mult, un om al strazii a venit la geam si cei doi, cu o diferenta uriasa de clasa sociala si materiala, au purtat o conversatie..Bravo Bill!
Ultima zi de munca a lui Gates la Microsoft a fost parodiata de curand intr-un clip de zile mari, in care insusi boss-ul fondator ia legatura cu cele mai mari vedete, incercand sa le "fure" meseria. Bono, Al Gore, doamna Clinton, Jay-Z, Steven Spielberg, George Clooney au avut onoarea sa apara in acest clip senzational! Fazele comice sunt prezente din abundenta..
Asadar, Bill si-a incheiat cariera la Microsoft in cel mai bun mod cu putinta: a ramas mereu alaturi de noi, oamenii simpli. Steve Ballmer i-a luat locul, lasandu-l sa se odihneasca dupa o viata plina de realizari. Schimbarea nu este insa un upgrade, nici macar echivalenta ca valoare. Pacat ca nu putem spune: "A murit regele, traiasca regele!" Numai bine, Bill!
Autor: Iancu Radulescu
Plugin
TOP 3 CADOURI TECH PENTRU EA !VALENTINE DAY
Cum sa impusti toti iepurii dintr-un singur foc: cadouri care-ti cresc rating-ul in ochii ei!
Femeile sunt foarte sensibile cand vine vorba de cadouri. Tu, ca partener al ei, trebuie sa stii ca, indiferent de gradul de apropiere intre voi, esti pus sub lupa mai ceva ca la Quantico. Cadourile pe care i le oferi ii spun multe despre tine si sunt sursa de analize peste analize. Este inutil sa adaug ca e in interesul tau ca nota pe care o obtii la proba cadouri influenteaza crucial atmosfera in cuplu pe timpul Sarbatorilor si parerea ei generala despre tine.
Stii bine ca fiecare femeie are un check-list pe care trebuie sa il intruneasca barbatul de langa ea, si interesul tau e nu atat sa bifezi multe puncte de pe lista, ci sa stii pe care e esential sa le bifezi!
Sa vorbim despre cadouri, deci. Haine nu poti sa ii iei, fiindca nu ai cum sa o nimeresti pe deplin (decat daca esti fashion critic sau designer, caz in care e cel mai probabil ca „prietena” ta sa fie alt barbat, si nu vorbim despre acest caz particular aici); bijuteriile sunt cu semnificatie si sunt sanse mari sa o dai in bara, iar cadourile scumpe o obliga fata de tine si nici asta nu e bine – daca se simte „legata la gard”, va incerca sa o stearga englezeste cat mai repede.
La ce te pricepi tu? Scule, fotbal, jocuri si gadgeturi. Un set de surubelnite nu ar bucura-o decat pe Lisa Nowak (pana de curand, astronauta in cadrul NASA), daca ii duci bilete la un meci se va gandi ca esti egoist si ii faci un cadou gandindu-te la placerea ta, iar la capitolul jocuri stii ca nu gusta World of Warcraft, si tu nici mort nu ai da banii pe Sim City. Raman gadgeturile!
Utile, aspectuoase, moderne si de mare impact, gadgeturile sunt cea mai buna idee de cadou anul acesta.
Über-smechere: Gadgeturile personalizate – Sa zicem ca ea si-a luat deja un iPhone... dar in curand toata lumea va avea unul, sursa de stress pentru o fashionista ca ea. Ce poti tu sa faci este sa ii oferi o schimbare de look, respectiv o customizare a aspectului iPhone-ului. Enter Colorware, o firma care vinde gadgeturi „vopsite” conform vrerii clientului. Daca vrei sa ii faci acest cadou anul asta, e bine sa te duci ACUM pe site-ul lor si sa dai comanda... Un sfat: Daca Pisi nu e fana Paris Hilton, evita sa alegi rozul. Distractia o sa te coste 549 de dolari.
Noutati de la Apple: iPod Touch - Are deja cel mai mic, cel mai dragut si cel mai finut telefon? Pune-i un iPod Touch in ciorapel! Pre-incarca-l cu poze lacrimogene cu voi doi, cu pisica ei si video-uri cu familia, iar succesul va fi garantat. Nu vei mai auzi sintagma „porc insensibil” de-acum incolo! Pretul unui iPpod Touch variaza intre 299 dolari (versiunea de 8GB) si 399 dolari (versiunea de 16 GB), iar sfatul nostru este sa il comanzi de pe net, fiindca la noi in magazine va costa oricum o mega-galagie de bani!
Atinge-o la sentiment: Camera foto super-performanta si compacta! De ce sa ii iei un aparat profesional de 12 Megapixeli daca ea s-a saturat sa faca poze cu telefonul? Orienteaza-te spe ceva nervos si compact, care incape inclusiv in poseta-plic Fendi. Ia-i un Lumix de 8 Megapixeli si cu lentila DC Vario-Elmarit. Arata girly, se comporta de nota 10 la capitolul poze si te va costa „doar” 249 de coco.
BONUS:
Vrei sa-i arati CAT o iubesti? Daca esti genul care isi duce iubita la cumparaturi cu elicopterul, iata cu ce s-o uimesti: telefonul Vertu Ascent in variantele lui Cream si Strawberry o va cufunda intr-o binevenita liniste prelunga. Acest telefon creat de designerii de moda nu se lauda cu caracteristici sau tool-uri deosebite, dar e facut din otel sablat, ceramica si piele. La pretul de 8000 de coco, Vertu chiar ii transmite un mesaj elocvent despre cat o iubesti!
Daca nu esti chiar atat de materialist, te asigur ca prietena ta este. Un cadou actual, util si luxos va avea mai mult impact decat stereotipicele bomboane de ciocolata. Sigur, se spune ca gestul conteaza, dar nu si care gest. Iti spun eu care: gestul de a te gandi ce i-ar placea cu adevarat (si efortul de a i-l procura), nu faptul ca ti-ai amintit sa ii faci un cadou femeii care iti spala sosetele.
Autor: Flavia Jurca
Sursa :Menreport
Ghidusii legate la calculator, Noua moda:Tunarea Calculatorului
Fie ca este la munca, fie ca este acasa, fiecare dinre noi e cumva legat de calculator. Ca orice obiect personal a carui prezenta se face simtita tot mai mult in viata omului, precum masinile pe care din ce in ce mai multi oameni le tuneaza, le personalizeaza tot mai mult, masinile obisnuite devenind deja demodate, si PC-urile sunt din ce in ce mai personalizate
De la banalele desktopuri pe care ni le punem pe ecranul de baza si pana la cele mai complexe componente, toate sunt alese dupa gusturile propietarului, care acum are de unde sa aleaga. Tot mai multe firme de profil au inceput sa produca accesorii pentru calculatoare “tunate”.
Cele mai multe accesorii modificate sunt cele care se leaga la calculator prin portul USB, prin care se pot si alimenta cu curent, ceea ce a rezolvat problema prizelor prea putine.
Mouse-urile au fost printre cele mai modificate accesorii pentru calculator inca de la aparitia lor. Fie ca au avut 3 butoane, 2 butoane, o rotita pe mijloc (scroll) sau au fost acelea multifunctionale care avea pe ele foarte multe butoane si scroll-uri, ele au fost cobaiul incercarilor de tuning de accesorii. Mai nou, o data cu aparitia mouse-ului ce se leaga la calculator prin usb, au aparut foarte multe variante stranii, cum ar fi mouse-ul in care este infatisat Homer Simpson in piscina sau mouse-ul in forma de broscuta (care are si pad cu care sa se asorteze)
Alte accesorii traditionale ce au fost modificate mai sunt si camerele web care au capatat forme tot mai nastrusnice, ultima contabilizata este aceea de om din cauciuc care poate fi indoit si potrivit pe monitor dupa placul propietarului. Tot in familia accesoriilor tunate se mai afla si lampile de birou ce au capatat forma de papagal si, mai nou, se leaga la calculator prin USB, pentru a prelua date din el cum ar fi ora exacta si data.
Printre noile colege de birou ale celor mentionate mai sus se numara, sera ce se leaga la calculator pentru a putea s-o controlezi cu ajutorul unui soft instalat, ce poate modifica temperatura sau umiditatea din sera, ventilatorul care-si trage curentul electric din calculator sau, mai nou, scrumiera in forma de masinuta care absoarbe fumul si nu lasa mirosul de tigara sa iasa din ea.
Autor: Razvan Lazareanu
Ieftinirea televizoarelor LCD continua
Comunicatii - Ieftinirea televizoarelor LCD continua
In viitorul apropiat LCD-urile vor ceda locul televizoarelor OLED
Dina Radulescu
Luni, 07 Ianuarie 2008
Ieftinirea televizoarelor LCD continua in forta, aproape toti marii producatori anuntand pentru acest inceput de an reduceri de preturi semnificative. In acelasi timp, tehnologia OLED pare sa castige teren intr-un ritm mult mai accentuat decat s-ar fi banuit cu numai cateva luni in urma.
Daca anul 2007 a fost cel care le-a adus consumatorilor romani o ieftinire accentuata a televizoarelor cu ecran plat, datorita eliminarii taxelor vamale cu UE, iata ca si anul 2008 incepe sub aceleasi auspicii. De data aceasta
insa, reducerile de preturi sunt anuntate la nivel mondial, ceea ce ar putea impulsiona intr-un mod mult mai eficient piata LCD-urilor.
Astfel, dupa ce Sony si Sharp au operat reduceri de preturi pentru ecranele lor LCD, iata ca si firmele de prestigiu Panasonic si Toshiba au ieftinit la randul lor toate produsele, in special televizoarele LCD de diagonale mai mari. Acesta a fost semnalul care a si declansat, cum era de asteptat, o scadere pronuntata din partea tuturor producatorilor. Interesant de mentionat este faptul ca nivelul acestor reduceri sunt cu atat mai mari cu cat si diagonala televizorului creste. De exemplu, Toshiba a operat o reducere de 11% pentru display-urile de 32 de inci, de 15% pentru cele de 37 de inci si de peste 16% pentru panelurile de 42 de inci. Panasonic a anuntat la diagonala de 37 de inci o reducere de 11%.
Practic, daca anul trecut pretul televizoarelor cu ecran plat a scazut la nivel global cu 25%, analistii se asteapta la o evolutie similara si pentru acest an.
Samsung a anuntat un OLED de 31"
Avand in vedere aceasta situatie, producatorii de electronice de consum au inceput batalia pentru piata televizoarelor de generatie noua – OLED (organic light emitting diode).
Samsung a anuntat ca a dezvoltat un display OLED cu o diagonala foarte mare – de 31 de inci, aceasta fiind cu adevarat o premiera, pentru ca pana acum numai Sony a reusit sa lanseze pe piata un display din aceasta categorie, dar cu o diagonala de numai 11 inci. Costul este pe masura unei tehnologii in premiera, de aproximativ 1.740 de dolari. Un ecran OLED mai mare, de 20,8", este cel realizat de catre TMD (Toshiba Matsushita Display Technology Company) si care va intra in productie de serie pana in 2009.
Anuntul Samsung deschide insa calea catre ceea ce se banuia doar pana acum: inlocuirea tehnologiei cu cristale lichide, toti marii producatori de LCD-uri dorind de fapt sa intre pe noul segment, deoarece display-urile OLED ofera o calitate a imaginii mult mai buna si un consum foarte scazut de energie. Cu alte cuvinte, daca un consumator obisnuit nu poate observa cu ochiul liber diferenta dintre un televizor cu ecran LCD si altul cu ecran din plasma, noua generatie de televizoare cu ecran plat este fundamental diferita, imaginile afisate fiind atat de clare si vibrante, incat granita dintre televizor si realitate devine difuza. "Este ca si cum te-ai uita afara printr-o fereastra", a remarcat un jurnalist aflat la prezentarea ecranului OLED realizat de Sony.
Durata de viata: 35.000 de ore
Ecranele OLED sunt deja prezente in telefoane si playere MP3, dar realizarea lor in dimensiuni mai mari a fost pana acum o problema. Chiar si asa, cu un ecran de doar 11 inci totul parea a fi doar un test. Dar anuntul producerii unui ecran OLED de 31 de inci de catre Samsung a spulberat toate indoielile. Deocamdata display-ul de 31" OLED este un prototip, are o grosime de 4,3 mm (sau 10% din grosimea unui LCD clasic), consuma la jumatate fata de un LCD obisnuit, iar durata sa de viata este momentan de 35 de mii de ore, oricum mai mult decat orice alt ecran de tip OLED.
Sursa:RomaniaLibera
Laptop-urile, de două ori mai vândute decât desktop-urile
Piaţa de IT va ajunge anul acesta la 1,37 miliarde de euro, creştere datorată cererii foarte mari pentru calculatoare personale(PC), cea mai mare creştere fiind înregistrată la notebook-uri.
Potrivit estimărilor companiei de cercetare IDC, deşi vânzările de notebook-uri vor reprezenta circa o treime din unităţile de desktop vândute, vor înregistra totuşi o rată de creştere dublă faţă de cea a desktop-urilor.
Rata de creştere a valorii pieţei de PC-uri, exprimată în euro, va fi de aproximativ 10%, cu toate că există o creştere semnificativă a cererii pentru unităţi notebook, reprezentând efectul maturizării treptate a pieţei şi a scăderii preţurilor la computerele personale. Potrivit IDC, un factor marcant al acestui an va fi competiţia acerbă, iar companiile naţionale, internaţionale şi multinaţionale vor concura pentru cote cât mai mari din investiţiile locale, străine şi fondurile structurale europene destinate serviciilor IT.
Sursa: Curentul
liveMAG va recomanda filmul Ali (2001) cu Will Smith
liveMAG va recomanda filmul Ali(2001)See details Imdb cu Will Smith in rolul lui Muhammad Ali intr-un film de exceptie .
Traileru filmului
Scena din film ,ALI BOMA YE
Scena din film,Muhammad Ali-Movie-Papa-Salif Keita
Melodie de exceptie din film,salif keita - Tomorrow
In 1964, a brash new pro boxer, fresh from his olympic gold medal victory, explodes on to the scene, Cassius Clay. Bold and outspoken, he cuts an entirely new image for African American's in sport with his proud public self confidence with his unapologetic belief that he is the greatest boxer of all time. To his credit, he sets out to prove that with his highly agile and forceful style soon making him a formidable boxer who soon claims the heavyweight championship. His personal life is no less noteworthy with his allegiance to the Nation of Islam, his friendship with the controversial Malcolm X and his abandonment of his slave name in favour of Muhammad Ali stirring up controversy. Yet, at the top of his game, both Ali's personal and professional lives face the ultimate test with the military draft rules are changed, making him eligible for military induction during the Vietnam War. Despite the fact that he could easily agree to a sweetheart deal that would have meant an easy tour of duty for himself, Ali refuses to submit on principle to cooperate in an unjust war for a racist nation that treated his people so poorly. The cost of that stand is high as he finds himself unable to legally box in his own country while his case is contested in court. What follows is a battle for a man who would sacrifice so much for what he believes in and a comeback that would cement his legend as one of the great sports figures of all time. Written by Kenneth Chisholm
Muhammad Ali from 1964 to 1974, told in three braided threads. The boxer: from becoming champion to regaining the championship. Religion and politics: Cassius Clay becomes a Black Muslim, truncates a friendship with Malcolm X, perhaps is Elijah Muhammad's pawn, refuses induction into the US military, and faces a five year prison sentence while his case goes to the Supreme Court. Family: he marries twice and by 1974 marriage two is strained, defends his white trainer, has a brother in Bundini Brown, and is wily with Howard Cosell. Throughout, Ali keeps his own counsel: in the ring, at the induction center when he won't step forward, and in friendship, love, and victory.
PROGRAME NECESARE SISTEMULUI
liveMAG.ro va recomanda urmatoarele produse freeware
pentru o buna functionare a calculatorului dumneavoastra:
Player Video GOM Player
Vizionare video in cele mai bune conditii
Download Now
Anti-Virus AVG
Securitatea pc-ului dumneavoastra
Download Now
Anti-Virus Yahoo! Messenger
Securitate pentru Yahoo! Messenger
Download Now
Anti-Spyware Ad-Aware
Securitate Anti-Spyware
Download Now
Browser Web Firefox 2
Navigheaza usor pe web
Download Now
Player audio Noul Winamp 5.51
Cel mai bun player audio
Download Now
Emulator DVD/CD/HD-DVD Daemon Tools
Unul din cele mai folosite emulatoare
Download Now
Skin vizual/audio Vista Transformation
Modifica Windows Xp sa arate si sa se auda ca Windows Vista
Download NOW
Download Rapid uTorrent
Cel mai bun program de download torrent
Download Now
Gadget-uri la CES 2008: plasma de 4 metri, televizor cu laser, mobil cu WiMAx, hard disc rezistent la foc si apa
Consumer Electronics Show (CES), cel mai mare targ de gadget-uri si electronice de consum din lume, ce se desfasoara in perioada 7-10 ianuarie in orasul american Las Vegas, reprezinta oportunitatea ideala pentru companii de a-si prezenta cele mai inovatoare produse adresate consumatorilor.
Grupul japonez Matsushita Electric Industrial, care detine brand-ul Panasonic, a prezentat cel mai mare televizor cu plasma din lume, ce are diagonala de 150 de inci (381 de centimetri).
Anul trecut, compania a prezentat un produs similar, a carui diagonala avea 103 inci (262 de centimetri) si care s-a vandut in peste 3.000 de unitati. Panasonic a vandut si in Romania trei televizoare de acest tip.
Noul produs Matsushita, denumit Life Screen, are o rezolutie de patru ori mai mare decat standardul high definiton 1080 si va fi disponibil incepand cu 2009. Pretul de vanzare inca nu a fost specificat. Oficialii companiei au precizat ca televizorul va fi destinat in special companiilor.
Ziarul Financiar
Revolutie in telefonie: schimbi operatorul, pastrezi numarul
Posibilitatea mutarii de la un furnizor de telefonie la altul, cu tot cu numar, va ascuti competitia in piata autohtona.
Pana in toamna acestui an, toate companiile de telefonie din Romania vor trebui sa fie pregatite pentru a permite portabilitatea numerelor de telefon, adica sa le ofere abonatilor posibilitatea de a-si pastra numarul de telefon, mobil sau fix daca isi schimba furnizorul de servicii de telefonie.
Cu alte cuvinte, daca nu iti mai convin serviciile oferite de operatorul de telefonie la care esti abonat, iti iei numarul de telefon si pleci in parohia altuia. Avantajul clientilor va fi acela ca vor putea sa aleaga operatorul cu cea mai convenabila oferta comerciala sau pe cel preferat, pastrandu-si in acelasi timp vechiul numar de telefon.
Portarea numarului (n.r. - mutarea la alt operator de telefonie) se va face la cererea abonatului, in momentul in care acesta renunta la un furnizor de servicii de telefonie destinate publicului - numit furnizor donor, si doreste sa semneze un contract cu un altul - furnizorul acceptor.
Numarul abonatului poate fi transferat in reteaua furnizorului acceptor prin intermediul unei baze de date centralizate la care au acces ambii operatori. Tarifele percepute abonatilor care solicita mutarea numerelor vor fi stabilite de noii lor operatori (acceptori). In alte state membre ale Uniunii Europene, aceasta procedura dureaza numai cateva zile.
Mutarea numerelor de telefon fix va fi permisa initial numai in interiorul aceluiasi judet Astfel, un abonat al unui furnizor de servicii de telefonie fixa, care decide sa se aboneze la alt furnizor, isi va putea pastra numarul numai daca nu isi schimba judetul de resedinta. Pe de alta parte, mutarea numerelor de telefonie fixa la un operator de telefonie mobila nu va fi posibila.
Cand o persoana suna la un numar care a fost mutat in alta retea va primi un semnal sonor sau un mesaj vocal care o va avertiza ca numarul respectiv este in alta retea. Aceasta avertizare ii protejeaza pe cei care suna de plata unor tarife mai mari decat cele la care se asteapta.
Cadrul legal este aproape gata
Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a emis la finele anului trecut Decizia privind adoptarea conditiilor tehnice si comerciale de implementare a portabilitatii numerelor. Aceasta decizie, impreuna cu Decizia privind implementarea portabilitatii numerelor, din aprilie 2006, creeaza cadrul in care se va desfasura procesul.
ANRCTI a transmis catre Monitorul Oficial pentru publicare si decizia privind conditiile tehnice si comerciale de implementare a portabilitatii numerelor. In termen de noua luni de la data adoptarii conditiilor tehnice si comerciale de implementare a portabilitatii numerelor, furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului au obligatia de a oferi abonatilor lor, la cerere, portabilitatea numerelor de telefon. Acest lucru inseamna ca, cel mai tarziu in cursul trimestrului trei al anului 2008, toti utilizatorii serviciilor de telefonie din Romania vor putea beneficia de serviciul de portare a numarului de telefon, ne-a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI.
In cazul Romaniei, intentia este aceea de aliniere a conditiilor oferite de operatorii locali la cele din UE, care considera portabilitatea numerelor un instrument de crestere a competitiei si este obligatorie in toate statele membre.
Evenimentul Zilei
Intel: in 5 ani, mobilele vor avea puterea PC-urilor
Intel, cel mai mare producator de microprocesoare din lume, se pregateste sa atace pentru a doua oara piata telefoanelor mobile, directorul executiv Paul Otellini fiind convins de aceasta data de reusita companiei, scrie Bloomberg.
Otellini sustine ca expertiza Intel in domeniul imbunatatirii vitezei procesoarelor va determina mobilele viitorului sa semene din ce in ce mai mult cu computerele traditionale. Acestea vor fi capabile sa ofere utilizatorilor o experienta de navigare pe internet mult mai "personala" in urmatorii cinci ani, utilizand chip-uri care vor avea puterea de procesoare a sistemelor desktop de astazi, a spus Otellini.
In timpul discursului din cadrul targului Consumer Electronics Show din Las Vegas, Otellini a estimat ca dispozitivele mobile vor fi capabile sa "augmenteze realitatea" prin descarcarea informatiilor in timp real de pe internet.
Ziarul Financiar
Cele mai interesante gadgeturi din 2007
Tema anului trecut: produse electronice cit mai mici si cu cit mai multe functii, de la telefoane cu tv si informatii despre trafic pina la primul televizor OLED.
Inceputul noului an ofera scuza perfecta pentru a privi inapoi la citeva dintre cele mai tari gadgeturi lansate de gigantii asiatici de pe piata electronicelor. Bineinteles, marea tema a anului 2007 a fost convergenta tuturor tipurilor de produse in aparate mai mici si cu mai multe functionalitati. Expertii PC World ne arata citeva dintre aceste minuni ale tehnologiei, fara a uita sa ne aminteasca faptul ca la unele cea mai importanta parte sint serviciile oferite pentru acestea, de multe ori uitate in topurile existente.
Pe partea hardware exista multe aparate impresionante, si am fost martori, de asemenea, la nasterea unei categorii de produse complet noi: televizoarele OLED (organic light emitting diode). Mai multe companii le-au tot promis timp de ani buni, iar in final Sony a fost compania care a reusit sa intre prima pe piata. Cu o grosime de doar 3 milimetri, televizorul a fost vedeta expozitiei Ceatec din Japonia in octombrie. Primul televizor OLED din lume este Sony XEL-1 si a fost votat drept cel mai tare produs electronic din 2007.
Televizorul are un ecran OLED de 11 inch si ofera mai multe avantaje, comparativ cu tehnologia LCD, printre care unghiuri de vizionare mai largi, un timp de raspuns mai mic, culori si contrast mai bune. Cu toate acestea, tehnologia este greu de produs si materialul OLED se degradeaza in timp. Sony spune ca XEL-1 are o durata de viata de 30.000 de ore, ceea ce ar permite unui utilizator sa se uite opt ore pe zi timp de 10 ani. Aparatul a fost scos la vinzare in Japonia pe 1 decembrie la pretul de 1.750 de dolari si stocurile s-au epuizat rapid.
Laptopul Toshiba Dynabook SS RX1 nu pare special la prima vedere, insa ridicindu-l va veti da seama de ce se afla printre cele mai cool produse din 2007. Acest laptop cu un ecran de 12,1 inch cintareste doar 725 de grame, cu mult mai usor decit impresionantul Vaio G lansat de Sony. Computerul are ca procesor un Intel Core2 Duo la 1,06GHz, un SSD (solid-state disk) de 64 GB, iar pe unele modele veti gasi Wi-Fi 802.11n. Costa in jur de 2.000 de dolari.
Aparatul foto digital Exilim EX-S880 de la Casio reuseste sa si filmeze destul de decent. Inovatia adusa insa de Casio este un mod de captura care inregistreaza filme in formatul preferat de YouTube. Combinat cu o aplicatie desktop pentru upload, aceasta inseamna ca filmele pot fi online la citeva minute dupa ce au fost realizate, cu doar citeva click-uri ale mouse-ului. Aparatul are 8,1 megapixeli, un zoom optic de 3X si costa circa 300 de dolari.
Imaginati-va o mare parte a inovatiilor PC pe care le-ati vazut in ultimii ani puse la un loc intr-o singura carcasa si va veti face o idee in privinta modelului Lui de la NEC.
PC-ul ruleaza Windows Vista si se poate comporta si ca un home server. Are doua tunere digitale HDTV, astfel incit puteti privi un canal in timp ce inregistrati programele de pe altul. Utilizatorii care nu sint acasa se pot conecta la server si pot accesa continutul de oriunde.
Sursa: www.freenews.ro
LG Watch Phone - ceasul cu telefon mobil
Alături de LCD-uri subţiri şi elegante, LG mai are şi alte secrete la CES 2008. Bine spus secrete, căci gadget-ul din clip-ul de mai jos este foarte bine păzit de oamenii de la PR şi cu greu te poţi apropia de el.
LG Watch Phone, după cum numele sugerează, reprezintă un terminal GSM care se poartă la mână şi atunci când nu este butonat afişează ora deci nu greşeşti dacă îi spui ceas cu telefon.
Te întrebi de ce este protejat de bliţurile şi camerele video ale vizitatorilor (cu excepţia presei)? Pentru că avem de a face cu un prototip. LG Watch Phone va trece mai mult ca sigur la producţia de serie, dar coreenii preferă să ţină în secret această dată.
Internetul caritabil
Internetul a devenit o unealta reusita pentru actiuni caritabile. Site-urile de socializare s-au alaturat ONG-urilor virtuale.
Internetul a devenit un teren de binefacere si actiuni caritabile. In special tinerii cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani se folosesc de internet pentru a oferi recompense diversilor donatori si stabilesc contacte directe cu beneficiarii. Site-urile de socializare sunt primele in topul preferintelor pentru a realiza astfel actiuni. Un avocat de 30 de ani din Boston a hotarat sa se implice in activitati de caritate in timp ce naviga pe MySpace.com.
Lupta impotriva saraciei sau sustinerea unor proiecte educationale sunt cateva dintre actiunile de binefacere realizate prin intermediul internetului. Este mult mai usor si sigur in online sa actionezi caritabil. Din dorinta de transparenta cat mai multi adepti apeleaza la internet.
“Utilizand organizatiile nonguvernamentale traditionale, donezi bani fara sa stii ce se va intampla cu ei, in timp ce prin online afli unde merg, alegi proiectul si il urmaresti daca avanseaza sau nu”, a explicat Jerry McCrae, care contribuie la achizitiile de mobilier scolar pentru o scoala din New Orleans.
Kiva.org este o organizatie care are peste 90.000 de donatori si a reusit sa colecteze peste 19 milioane de dolari.Ceea ce propune aceasta organizatie ofera o formula de microfinantare. Cel care soneaza are posibilitatea de a fi pus in contact cu beneficiarul dintr-o tara in curs de dezvoltare. Cand doreste, cel care a donat banii poate sa mearga sa se asigure de veridicitatea problemelor beneficiarului.
Topul site-urilor de socializare MySpace si Facebook sunt aliate cu astfel de ONG-uri virtuale pentru a ajuta la colectarea de bani si diferite donatii.
Un start-up specializat in actiuni sociale, alaturi de Facebook, a realizat in mai 2007 un program care le propune celor de pe Facebook.com sa se alieze in comunitati focusate pe o cauza sociala. La nici un an de la infiintare, programul are peste 2,5 milioane de donatori si 300.000 de dolari stransi.
Internetul caritabil
Articol de: Felicia Meirosu
Data: 09/01/2008
Sursa: notoriu.ro
Sarkozy junior , baiat de cartier
Pierre Sarkozy, baiatul cel mare al presedintelui francez produce muzica pentru unul dintre contestatarii tatalui sau.
Pierre Sarkozy, baiatul in varsta de 23 de ani al presedintelui francez, avea pana de curand o identitate ascunsa: Mosey, producator de hip-hop. Ironic in toata povestea este faptul ca micul Sarko produce cantece pentru Poison, un rapper francez care a criticat intens politica lui Nicolas Sarkozy fata de revoltele din ghetourile pariziene, pe vremea cand ocupa functia de Ministru de Interne.
In timpul celui de-al doilea mandat al sau in aceasta functie, Nicolas Sarkozy a ordonat ca aproximativ sase rapperi francezi sa fie judecati, acuzati ca ar fi insultat politia, devenind astfel tinta majoritatii cantaretilor de rap din Franta. De asemenea, initiativa presedintelui francez de a crea un Minister al Imigrarii si Identitatii Nationale nu l-au ajutat in castigarea simpatiei in lumea hip-hopului.
Dupa cum scrie si pe pagina de MySpace a lui “Mosey”, tanarul Sarko face parte din Da Crime Chantilly si produce hip-hop, soul si RnB, una dintre productiile sale fiind “La Rue” (Strada) pentru rapperul Poison. Acesta din urma a confirmat intr-un interviu faptul ca fiul lui Sarkozy a produs una dintre piesele de pe ultimul sau album.
“Nu tin cu Sarkozy, ma doare in ****”, declara Poison. “Tipu’ mi-a adus niste muzica. Face chestii ca lumea. Nu stiam la inceput ca este baiatul lui Sarko. Atunci cand am aflat, m-am infuriat si l-am sunat, iar el mi-a raspuns ca nu voia sa-mi spuna pentru ca ii era teama ca n-as mai fi vrut sa vorbesc cu el. I-am spus ca nu e nici o problema, ca el nu a gresit cu nimic fata de mine”, povesteste Poison.
Pierre Sarkozy este cel mai mare dintre cei doi fii pe care i-a avut din casatoria cu Marie Dominique Culioli.
Articol de: Adrian Dupont
Data: 09/01/2008
Trilulilu Video-Sharing Romanesc
Magazinul Tau Online www.liveMAG.ro
Biris a co-fondat Trilulilu in ianuarie 2007, site-ul de video-sharing cu cea mai mare priza la public in Romania.
Sergiu Biris e un manager care stie sa-si respecte vacantele, care a vrut de la inceput sa fie propriul sef si care considera ca Trilulilu.ro are mult potential.
Sergiu Biris se autoproclama pe site-ul personal “crocodilu-sef”. A urmat Facultatea de Studii Europene din Cluj-Napoca - sectia Management, pentru ca nu ii place sa aiba sefi si a vrut sa invete sa isi conduca singur afacerea.
Managerul a lucrat ca web designer freelancer inca din liceu.
Notoriu: E profitabil sa administrezi un site de videosharing?
Sergiu Biris: E nevoie de timp ca un site de video sharing sa ajunga sa fie profitabil. Cheltuielile initiale sunt destul de mari si nici cheltuielile lunare nu sunt de ignorat. Depinde de asemenea cum alegi si cum doresti sa monetizezi site-ul. In cazul nostru, da, Trilulilu este un proiect profitabil.
N: De ce am pune filmulete pe un site romanesc si nu pe unul cunoscut, precum Youtube?
S.B: Site-urile de sharing au la baza comunitatile in jurul carora sunt create, fapt pentru care este nevoie de site-uri localizate. Pana si YouTube a realizat asta lansand site-ul in variante locale in cateva tari.
Un site romanesc, cum este Trilulilu, iti ofera o deschidere catre utilizatori romani care cu siguranta au mai multe in comun cu tine decat 99% din utilizatorii YouTube. Deci pana la urma este vorba mai mult de formarea unei comunitati in jurul continutului postat decat de o platforma tehnica de upload a video-urilor.
N: Cat a durat sa demarati aceasta afacere, si ce suma ati investit?
S.B: Am lucrat la partea tehnica aproximativ doua luni si jumatate insa aceasta perioada dinainte de lansare a fost doar o parte mica din ceea ce a urmat dupa lansare si anume: imbunatatiri, optimizari sau adaugari de functii noi. Suma initiala investita a fost de aproximativ 30.000 Euro.
Biris a co-fondat Trilulilu in ianuarie 2007, site-ul de video-sharing cu cea mai mare priza la public in Romania.
N: Vi s-a intamplat sa aveti probleme cu copyright-ul? S.B: Nu am avut probleme majore si incercam pe cat posibil sa ne facem utilizatorii constienti de ceea ce inseamna drepturile de autor si incalcarea acestora.
Ni se cere din cand in cand sa inlaturam anumite fisiere, insa suntem priviti in acelasi timp ca un canal media care promoveaza continutul si nu il distribuie. Nu exista optiune de download, fapt care nu permite ca fisierele sa poata fi copiate de catre utilizatori si sa fie in acest fel transmise ilegal pe Internet.
N: Aveti si continut propriu, show-urile voastre sau tot diferite concursuri, filmari.. Care este mesajul acestui gen de activitate?
S.B: Dorim sa stimulam cat mai mult creativitatea si crearea de continut original, lucruri foarte importante pentru un site de acest fel. De multe ori motivam utilizatorii sa creeze astfel de continut prin organizarea de concursuri cu premii pentru cele mai creative idei.
N: Care e raportul - vizitatori/creatori de continut? S.B: Creatorii de continut sunt intr-o proportie mult mai mica fata de cei care viziteaza site-ul, insa procentul lor incepe sa creasca de la o luna la alta.
N: Ati fost ofertati de Neogen, dar ati refuzat. Considerati ca aveti potential sa va vindeti mai bine pe viitor?
S.B: Am refuzat Neogen in primul rand pentru ca nu era timpul pentru o vanzare a site-ului. Eram abia de putin timp lansati si am considerat ca ne-am indeplinit prea putine dintre obiectivele initiale ca sa putem sa ne gandim la o vanzare.
Credem in continuare ca a fost cea mai buna decizie pe care o puteam lua. Da, Trilulilu are cu siguranta un potential mult mai mare si cu siguranta efortul va merita.
Biris a co-fondat Trilulilu in ianuarie 2007, site-ul de video-sharing cu cea mai mare priza la public in Romania.
N: Care sunt principalele puncte forte fata de site-uri similare de videosharing, de la noi sau din afara?
S.B: Cred ca brand-ul Trilulilu si spiritul viu si prietenesc promovat de acesta este in sine un avantaj comparativ cu restul site-urilor.
Avem o comunitate puternica formata din utilizatori care pun multa pasiune in ceea ce fac si se identifica in permanenta cu ceea ce noi promovam. De asemenea, spre deosebire de alte site-uri pe care le-am urmarit, Trilulilu este mai rapid si foarte usor de folosit de catre utilizatorii romani.
N: Ati ajuns in faza in care investiti mai multi bani decat scoateti? Daca nu, in cat timp credeti ca o sa atingeti si acest punct?
S.B: Suntem in faza aceasta si cred ca vom fi o vreme de acum incolo. In momentul de fata banii pe care ii facem sunt reinvestiti deoarece proiectul are nevoie de ei ca sa se dezvolte. A scoate bani din Trilulilu ar insemna sa ii incetinim cresterea, fapt care ar afecta proiectul pe termen mediu si lung.
N: Ce proiecte dezvoltati in acest moment?
S.B: Momentan dezvoltam mai multe proiecte. In principal aducem noi functionalitati pe site si lucram la imbunatatirea felului in care utilizatorii interactioneaza sau folosesc site-ul.
N: Cum v-ati selectionat echipa cu care lucrati?
S.B: Lucrez cu aceasta echipa de cativa ani si am realizat si alte proiecte web, deci avem experienta in a lucra impreuna pe solutii complexe. Cred ca am avut parte de cea mai buna echipa posibila pentru Trilulilu.
Biris a co-fondat Trilulilu in ianuarie 2007, site-ul de video-sharing cu cea mai mare priza la public in Romania.
N: Vi se schimba optica asupra vietii in calitate de manager?
S.B: Cred ca ajungi sa analizezi toate lucrurile mai in detaliu si sa iei decizii mai calculate.
N: Mai e loc si de vacanta?
S.B: Cu siguranta. Vacantele sunt vacante. Oricine are nevoie de putina relaxare din cand in cand.
N: A devenit Trilulilu un brand in online-ul romanes? S.B: Da, Trilulilu este un brand. Poate nu e unul foarte puternic deocamdata, insa avand in vedere ca are doar 6 luni “de viata”, eu zic ca are timp sa devina un brand important in .ro .
Test “blitz”:
Mergeti la teatru sau la film? Ambele.
Preferati mancare traditionala sau fastfood? Mancare traditionala
Locul ideal pentru o vacanta de vis: o insula cat mai izolata de lume sau una din marile metropole? Insula.
Purtati haine de brand sau nu are importanta de la ce firma sunt cumparate? Nu are importanta, atata timp cat ma fac sa ma simt bine.
Muzica lautareasca romaneasca sau muzica clasica? Ambele. Depinde de starea mea de spirit.
Articol de: Ruxandra Grecu
Data: 14/08/2007 copyright notoriu.ro
Logitech Z Cinema
|
Magazinul Tau Online www.liveMAG.ro
Logitech Z Cinema - o experienţă audio ce nu trebuie ratată
Logitech Z Cinema include Advanced Surround Sound, trei amplificatoare într-un sistem 2.1 dinamic. Acesta reproduce cu acuratețe dialogul, coloanele sonore ale filmelor, sunetele năucitoare din timpul jocurilor video şi sunete ambientale subtile, transformând audiţia de pe calculator într-o experienţă cinematică de înaltă clasă.
Sistemul audio surround Logitech Z Cinema dispune de funcţia SRS TruSurround HD ce face posibilă armonizarea perfectă între un amplificator unic, două boxe şi un subwoofer de 8 inch. De aici rezultă un sunet sourround excepţional, fără a mai fi nevoie de boxe pentru spatele încăperii. Iar pentru aceia care sunt preocupaţi şi de stil, boxele Z Cinema sunt la fel de arătoase precum şi sună. Designul minimalist axat pe combinaţia negru-argintiu va evidenţia fiecare birou sau încăpere în care boxele vor fi instalate.
Boxele Z Cinema utilizează amplificare hibridă pentru a crea o audiţie mai naturală şi echilibrată cu mediul unui calculator. Boxele de 180 de waţi (RMS) sunt susţinute de un amplificator triplu cu un egalizator digital încrucişat. Un singur cablu USB emite un semnal audio digital autentic de 24 biţi, transferând datele cu minimum de distorsiune. Cu ajutorul USB, utilizatorii vor avea parte de o instalare simplă şi fără probleme. Şi deoarece este USB, placa de sunet a calculatorului nu trebuie setată special, ceea ce înseamnă că sistemul Z Cinema poate iniţia experienţa audio de la orice calculator sau laptop.
Boxele Z Cinema dispun de o telecomandă Media Center. Cu butonul dedicat Windows Media Center, telecomanda îi ajută pe utilizatori să-şi organizeze mai uşor conţinuturile media, precum radio-ul prin Internet şi colecţiile cu melodii. O rotiţă de scroll confortabilă permite utilizatorilor să navigheze rapid prin spectacolele de la televizor, clipuri video, radio prin Internet, albume, artişti şi orice alt tip de conţinut media digital.
Logitech Z Cinema Advanced Surround Sound System va fi disponibil în Statele Unite şi Europa începând cu luna ianuarie. Preţul recomandat este de 299,99 Euro
Logitech diNovo Mini - tastatura pentru controlul total al calculatorului
|
Magazinul Tau Online www.liveMAG.ro
Logitech diNovo Mini - tastatura pentru controlul total al calculatorului
Destinată utilizatorilor care şi-au conectat calculatorul la televizor, tastatura compactă şi stilată diNovo Mini înlesneşte controlul fișierelor media, din poziţia relaxată de pe canapea.
Pentru o navigare fără probleme, tastatura diNovo Mini dispune de lumini de fundal şi de touchpad-ul circular ClickPad, ce poate fi utilizat fie pentru a indica, derula şi selecta, dar şi ca pad de direcţie pentru navigarea şi selectarea meniurilor. Mini tastatura utilizează tehnologia wireless Bluetooth 2.0 pentru o utilizare neîngrădită din orice punct al sufrageriei.
Logitech diNovo Miniclick pentru o versiune mai mare
ClickPad-ul dispune de două moduri de lumini de fond. Când se află în modul touch-pad, ClickPad-ul este luminat portocaliu iar când se face trecerea în modul de manevrarea a conţinutului media de la distanţă, butoanele direcţionale vor fi luminate verde. Butoanele tastaturii sunt întotdeauna luminate portocaliu.
Deoarece tehnologia Bluetooth oferă control wireless, utilizatorii pot scrie mesaje IM, pot introduce URL-uri, pot căuta texte sau au posibilitatea de a folosi Windows Media Center din orice colţ al încăperii.
Tastatura diNovo Mini va fi disponibilă în Statele Unite şi Europa începând cu finele lunii ianuarie la un preţ recomandat de 149,99 Euro.
Logitech la CES 2008 – periferice Home Entertainment
|
Magazinul Tau Online www.liveMAG.ro
Astăzi, în cadrul Consumer Electronics Show, Logitech a dezvăluit telecomanda universală Harmony One, mini-tastatura diNovo Mini, tastatura Logitech Cordless Desktop MX 5500, boxele 2.1 Logitech Z Cinema şi cutiuţa multimedia Squeezebox Duet.
Home Entertainment: Logitech Harmony One
Telecomanda Harmony One reprezintă un salt semnificativ în evoluţia gamei Harmony. Noul model înlesneşte controlul sistemului audio-video de acasă printr-un ecran color sensibil la atingere, o dispunere intuitivă a tastelor şi un design confortabil.
Touchscreen-ul color oferă control pentru orice dispozitiv home-entertainment printr-un receiver cu infraroşu, precum recordere video, TV-uri de înaltă definiţie sau alte dispozitive media. Ecranul sensibil al telecomenzii Harmony One afişează de asemenea siglele posturilor TV preferate pentru a le accesa rapid.
Logitech Harmony Oneclick pentru o versiune mai mare
Pentru un uz mai confortabil, telecomanda Harmony One oferă o dispunere inteligentă a tastelor intuitive divizată în patru zone distincte (Numere, comenzi tradiţionale pentru DVD, D-pad cu volum şi canale sus/jos şi butoane de meniu pe ecran) pentru control fără probleme al celor mai populare dispozitive de home entertainment. Fiecare tastă este realizată individual, oferind semnalmente tactile astfel încât utilizatorii să poată manevra telecomanda prin atingere fără a fi nevoiți să se uite unde apasă.
Setările via Internet îl optimizează pe Harmony One să funcţioneze cât mai uşor. Cu ghidarea intuitivă al procesului, interfaţa online a telecomenzii Harmony One permite utilizatorilor să introducă numele și codurile dispozitivelor.
Telecomanda Harmony One va fi disponibilă în Statele Unite şi Europa începând cu luna februarie la un preţ recomandat de 249,99 Euro.
Autor: George Olteanu